Odnośniki

Fotokod z linkiem do niniejszej strony

Fotokod

Wyszukiwarka

Wyszukiwarka
-- w całym serwisie

Menu

Newsletter

Newsletter
Chcesz otrzymywać informacje na temat Biuletynu? Zapisz się!

Nawigacja

  • Ochrona danych osobowych

Treść strony

Obowiązek informacyjny
Zgodnie z art. 24 ust. 1 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (t. j. Dz. U. z 2016 r. poz. 992) informujemy, że:

Administratorem Danych jest
Powiat Łódzki Wschodni z siedzibą 90-113 Łódź ul. Sienkiewicza 3, reprezentowany przez Starostę Łódzkiego Wschodniego.

Celem zbierania danych osobowych
jest realizacja obowiązków powiatu określonych w przepisach prawa i wynikających z postanowień ustawy z dnia 5 czerwca 1998 r. o samorządzie powiatowym (t. j. Dz. U. z 2016 r. poz. 814 z późn. zm.), oraz niezbędnych dla wypełnienia prawnie usprawiedliwionych celów realizowanych przez administratora danych. W przypadku realizacji zadań ustawowych obowiązek podania danych osobowych wynika z określonych przepisów prawa, w pozostałych przypadkach udostępnienie danych osobowych ma charakter dobrowolny. Udostępniamy dane osobowe innym organom upoważnionym na podstawie przepisów prawa. 

Każdy ma prawo 
dostępu do treści swoich danych osobowych, prawo ich poprawiania oraz prawo do kontroli przetwarzanych danych osobowych.

Dane przetwarzane są w zbiorach danych, 
których jawny rejestr prowadzi administrator bezpieczeństwa informacji na podstawie art. 36a ust. 2 pkt 2 ustawy o ochronie danych osobowych, w sposób określony w Rozporządzeniu Ministra Administracji i Cyfryzacji z dnia 11 maja 2015 r. w sprawie sposobu prowadzenia przez administratora bezpieczeństwa informacji rejestru zbiorów danych (D. U. z 2015 r. poz. 719). Rejestr jest prowadzony w formie papierowej, a administrator bezpieczeństwa informacji udostępnia każdemu zainteresowanemu treść rejestru do przeglądania w siedzibie administratora danych.
 

  • autor informacji: Marek Kłos
  • opublikował: Jan Wiechno
    data publikacji: 2017-01-24 14:02
  • zmodyfikował: Jan Wiechno
    ostatnia modyfikacja: 2017-01-24 14:05

Metryka strony

Ilość odwiedzin obecnej strony: 3958
Ostatnia aktualizacja obecnej strony: 2017-03-10 10:54

Starostwo Powiatowe w Łodzi

ul. Sienkiewicza 3
90-113 Łódź

Dane kontaktowe

tel. +48 42 633 71 91
fax +48 42 632 93 11

Poczta elektroniczna: powiat@lodzkiwschodni.pl
Strona internetowa: www.lodzkiwschodni.pl

Elektroniczna Skrzynka Podawcza
ePUAP: /72gq27iww7/skrytka

Godziny urzędowania

poniedziałek - piątek: 8.00 - 16.00

Odnośniki

Metryka strony BIP

Licznik odwiedzin strony BIP: 1442389
Ostatnia aktualizacja strony BIP: 2017-12-11 14:27

Stopka strony