Odnośniki

Fotokod z linkiem do niniejszej strony

Fotokod

Wyszukiwarka

Wyszukiwarka
-- w całym serwisie

Menu

Ważne strony

Nawigacja

Treść strony

Obowiązek informacyjny
Zgodnie z art. 24 ust. 1 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (t. j. Dz. U. z 2016 r. poz. 992) informujemy, że:

Administratorem Danych jest
Powiat Łódzki Wschodni z siedzibą 90-113 Łódź ul. Sienkiewicza 3, reprezentowany przez Starostę Łódzkiego Wschodniego.

Celem zbierania danych osobowych
jest realizacja obowiązków powiatu określonych w przepisach prawa i wynikających z postanowień ustawy z dnia 5 czerwca 1998 r. o samorządzie powiatowym (t. j. Dz. U. z 2016 r. poz. 814 z późn. zm.), oraz niezbędnych dla wypełnienia prawnie usprawiedliwionych celów realizowanych przez administratora danych. W przypadku realizacji zadań ustawowych obowiązek podania danych osobowych wynika z określonych przepisów prawa, w pozostałych przypadkach udostępnienie danych osobowych ma charakter dobrowolny. Udostępniamy dane osobowe innym organom upoważnionym na podstawie przepisów prawa. 

Każdy ma prawo 
dostępu do treści swoich danych osobowych, prawo ich poprawiania oraz prawo do kontroli przetwarzanych danych osobowych.

Dane przetwarzane są w zbiorach danych, 
których jawny rejestr prowadzi administrator bezpieczeństwa informacji na podstawie art. 36a ust. 2 pkt 2 ustawy o ochronie danych osobowych, w sposób określony w Rozporządzeniu Ministra Administracji i Cyfryzacji z dnia 11 maja 2015 r. w sprawie sposobu prowadzenia przez administratora bezpieczeństwa informacji rejestru zbiorów danych (D. U. z 2015 r. poz. 719). Rejestr jest prowadzony w formie papierowej, a administrator bezpieczeństwa informacji udostępnia każdemu zainteresowanemu treść rejestru do przeglądania w siedzibie administratora danych.
 

  • autor informacji: Marek Kłos
  • opublikował: Jan Wiechno
    data publikacji: 2017-01-24 14:02
  • zmodyfikował: Jan Wiechno
    ostatnia modyfikacja: 2017-01-24 14:05

Metryka strony

Ilość odwiedzin obecnej strony: 3451
Ostatnia aktualizacja obecnej strony: 2018-05-22 14:43

Starostwo Powiatowe w Łodzi

ul. Sienkiewicza 3
90-113 Łódź

NIP 725-17-17-093
REGON 472058130

Rachunki bankowe

Mapa dojazdu

 

Kontakt

tel. +48 42 633 71 91
tel. +48 42 205 03 00
fax +48 42 632 93 11
                                     więcej »

e-mail: powiat@lodzkiwschodni.pl

ePUAP: /72gq27iww7/skrytka

bip.lodzkiwschodni.pl
www.lodzkiwschodni.pl

 

Godziny pracy

poniedziałek - piątek: 8.00 - 16.00

Godziny przyjęć interesantów:

 

Odnośniki

Metryka strony BIP

Licznik odwiedzin strony BIP: 3449530
Ostatnia aktualizacja strony BIP: 2019-07-24 08:45

Stopka strony